Slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven

Slachtoffers van een geweldsmisdrijf of van een zedendelict krijgen, zowel emotioneel als lichamelijk, heel veel voor hun kiezen. Juridische ondersteuning is dan van groot belang.

Als u aangifte heeft gedaan bij de politie en de verdachte wordt daarna door de Officier van Justitie vervolgd, dan kunt u zich als slachtoffer voegen in deze strafprocedure. In deze procedure kunt u de strafrechter verzoeken aan u zowel uw materiële als immateriële schade te laten vergoeden. Het grote voordeel hiervan is dat als, na een veroordeling, de dader deze schadevergoeding niet zelf kan betalen (het gaat soms om vele duizenden euro’s) de Staat deze schade aan u betaalt en vervolgens probeert dit bedrag te verhalen op de dader.

Naast recht op schadevergoeding heeft u ook het recht om te spreken over de gevolgen voor u van het misdrijf en heeft u ook het recht te spreken over de op te leggen straf.

Voor slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven is de rechtsbijstand kosteloos.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met mr. W.R. Aerts. Hij is lid van de juridische specialistenorganisatie Landelijk Advocaten Netwerk Geweld- en Zeden Slachtoffers (LANGZS). Hij is dan ook gerechtigd deze zaken te behandelen en heeft veel ervaring opgebouwd met dit soort zaken.

Ervaringen

“Zeer vriendelijke mensen.”

- Samuel

“Ze zijn duidelijk en helpen je snel.”

- Esther

Je bent van harte welkom bij ons gratis spreekuur

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, hebben we een gratis inloopspreekuur. Je kunt zonder afspraak bij ons terecht op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.