Slachtoffer van de kinderopvangtoeslag affaire?

Tienduizenden ouders zijn, ook in Zeeland, ernstig gedupeerd door wat de kinderopvangtoeslag affaire wordt genoemd, doordat zij in de afgelopen jaren ten onrechte vele duizenden euro’s aan de Belastingdienst moesten terugbetalen. Wat te doen?

Denkt u dat u zo’n gedupeerde ouder bent dan moet u zich in de eerste plaats melden bij de Herstelorganisatie Toeslagen van de Belastingdienst (0800-2358358). Vervolgens wordt dan bekeken of u in aanmerking komt voor de Catshuisregeling, dat wil zeggen een uitbetaling aan u van een bedrag van € 30.000,–. Dit gebeurt aan de hand van de “lichte toets”. Deze lichte toets houdt in dat wordt bekeken of u de afgelopen jaren ten onrechte heeft moeten terugbetalen of dat uw kinderopvangtoeslag ten onrechte is gestopt.

Als u meer dan € 30.000,– schade heeft geleden dan volgt een integrale behandeling bij de Commissie Werkelijke Schade (CWS). U moet dan denken aan immateriële schade, dat wil zeggen emotionele/psychische schade bij u en uw gezinsleden en teleurstelling bij u als ouder omdat uw kinderen te kort zijn gedaan, maar natuurlijk ook aan materiële schade, zoals vervangende opvangkosten, reiskosten, inkomensschade, studiekosten wegens studievertraging en vermogensschade, bijvoorbeeld omdat u wegens schulden uw auto heeft moeten verkopen.

Het werk bij de CWS is echt advocatenwerk. Sinds 1 maart heeft de regering besloten dat gedupeerden in aanmerking komen voor gratis rechtsbijstand van een advocaat. Mr. Aerts is, vanwege zijn classificaties, door de Raad voor Rechtsbijstand benoemd tot zo’n advocaat en behandelt momenteel al een aantal van dergelijke zaken voor cliënten. Bent u een gedupeerde of heeft u vragen, neem dan met hem contact op.

Ervaringen

“Zeer vriendelijke mensen.”

- Samuel

“Ze zijn duidelijk en helpen je snel.”

- Esther

Je bent van harte welkom bij ons gratis spreekuur

Om de drempel zo laag mogelijk te houden, hebben we een gratis inloopspreekuur. Je kunt zonder afspraak bij ons terecht op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.